phone Naročila & info: 070 630-578

Hitra DOSTAVA IN BREZPLAČNA POŠTNINA za vsa naročila nad 30 eur.Poučna darila za otroke

by Mali darovi

DIDAKTIČNE IGRAČE

Didaktična igrača je vedno dobra ideja za darilo. Najboljši način za učenje otrok je preko igre in pri tem so nam didaktične igrače v veliko pomoč. Otroci se zabavajo in kar je najpomembneje, preko igre naučijo spretnosti, ki jim pridejo prav v nadaljnem življenju.

Najboljši način, da si otrok najhitreje zapomni naučeno spretnost je, da do rešitve pride sam. Seveda, se lahko z njim, vsaj v začetku, igramo tudi mi, mu svetujemo in ga usmerjamo, vendar dovolimo, da uganko reši sam. V naši spletni trgovini najdete pester izbor daril za otroke različnih starosti.

LESENA BLAGAJNA

Primer takšne igre je trgovina. Privoščite svojemu otroku odlično didaktično igračo leseno blagajno z vsemi dodatki. Vključuje namreč papirni svitek za pisanje, blagajno, terminal za kreditne kartice in bankovce.

Igrača je zasnovana po Montessori metodi, ki temelji na načelu »naredi sam«. To pomeni, da se otrok preko igre nauči določene spretnosti in znanja, ki ga ponotranji v svojo podzavest.

Raziskave kažejo, da se otrok veščine, ki se jo nauči sam, v življenju veliko prej in bolj zapomni, takrat se namreč sprošča tudi hormon sreče dopamin. Lesena blagajna je narejena iz naravnih, okolju prijaznih visoko kakovostnih materialov, ki so odporni in vzdržljivi.

Igrača je poučna, spodbuja domišljijo in kreativnost ter razvija umske in senzorične sposobnosti, spodbuja kognitivni razvoj in družabne veščine!  

 

OTROŠKA LESENA TEHTNICA 

 

 

Ena izmed osnovnih veščin, ki se jih kot otroci učimo je tehtanje. Otroci že zelo zgodaj radi raziskujejo kaj pomeni, da so predmeti težji, lažji ali enako težki. Idealna didaktična igrača za takšno učenje po Montessori metodi je naša otroška lesena tehtnica.

Poučna igrača je izdelana le iz naravnih materialov in je popolna didaktična igrača za spodbujanje radovednosti pri najmlajših in poglabljanje njihove bistroumnosti. Navdušuje in zabava otroke, ki se učijo med igranjem vlog in posnemanjem.

Vključuje tehtnico in 5 uteži ter 3 x sadje+zelenjava. Podarite svojim otrokom edinstveno izkušnjo pridobivanja znanja. Naj preizkuša in odkriva sam, saj si bo nove izkušnje le tako zapomnil za celo življenje! 

 

TRAVNATA GLAVA - ŽIVALICE

 

 

Iščete zabavno in hkrati poučno darilo? Za vas imamo pravo idejo!

Travnata glava  je izvirno darilo, s katerim se otrok skozi zabavno izkušnjo nauči delček svoje odgovornosti in občutka za vsakodnevno skrb svoje živalice.Da je srečna in ima lase, je potrebno zanjo primerno skrbeti, jo zalivati in striči.

Vaš otrok bo z veseljem pričakoval in opazoval, kako se iz dneva v dan spreminja frizura njegovi živalici in jo skrbno zalival.

 

IGRA OBRAZNIH MIMIK

Didaktična igra obraznih mimik je odlično darilo za čustven razvoj otroka. Otrok se igra in raziskuje čustva ki se preko obrazne mimike na človeku najbolje prepoznajo. Smeh, jok, žalost, začudenje in še in še. Variacij je ogromno!

Otrok se bo pri raziskovanju čustev zelo zabaval, igro pa lahko popestrite še z igro vlog ali pantomimo. V paketu prejmete 6 različnih setov: mama, oče, babica, dedek, fantek in punčka.

Če želite otoku podariti zabavno darilo, ki spodbuja otrokovo domišljijo in igralsko-komunikacijske sposobnosti, potem z nakupom ne morete zgrešiti. 

NAPRSNE LUTKE 

 

Otroci se že v zgodnjem otroštvu učijo socialnih veščin. Najlažje pa se jih naučijo preko igre vlog! Podarite naprstne lutke, unikatno darilo za otroke, ki je zabavno in poučno hkrati, saj pripomore k razvijanju otroške domišljije.

V naši ponudbi najdete lične naprsne lutke iz naravnih materialov (bombaž in les), s katerimi se bo vaš otrok z veseljem igral znova in znova. V paketu je en komplet naprsnih lutk po vašem izboru.

Na voljo so kompleti Rdeča kapica, Volk in trije prašički, Živalice, in Družina. Izkušnjo lahko izboljšate s postavitvijo mini odra kar doma in naj se prestava začne!

 

Dajmo otrokom priložnost, da do znanja pridejo sami in prav za takšno izkušnjo so didaktične igre idealno izvirno darilo!